Tandpasta Zonder Fluoride met Kokosolie en Krachtige Kruiden

Heb je wel eens je tanden gepoetst met een tandpasta zonder fluoride met kokosolie en hele krachtige kruiden? Een natuurlijke antibacteriële tandpasta zonder fluoride? De meeste gewone tandpasta die je in de supermarkt kunt kopen zitten vol met chemische middelen en te vaak ook nog steeds met fluor. En als je s’avonds je tanden poetst heb je de volgende ochtend allang geen schone mond meer.

Verschillende merken tandpasta zonder fluoride

Ikzelf ben al vroeg begonnen met het tandpasta merk parodontax zonder fluoride. Paradontax zonder fluor was al een hele verbetering ten opzichte van de gewone tandpasta. Toch had ik de volgende dag ook geen schone mond. Door de tijd heen heb ik veel verschillende soorten tandpasta’s gebruikt van de bekende biologische merken zoals weleda tandpasta zonder fluor (weleda saline tandpasta). Dat zijn tandpasta’s met kruiden, met zeezout, met aloe vera en ja zelfs met denti (as van aubergine met zeezout).]

Krachtige Kruiden tandpasta zonder fluoride met Kokosolie

Het waren allemaal goede natuurlijke producten maar uiteindelijk had ik de volgende dag toch geen schoon en fris gevoel in mijn mond. Ten opzichte van de “supermarkt” tandpasta zoals sensodyne fluoride vrij, zijn deze biologische fluorvrije tanspasta’s een stuk beter van kwaliteit. Sensodyne zonder fluoride is natuurlijk altijd beter dan met fluoride maar toch kun je beter een natuurlijke tandpasta gebruiken is mijn ervaring. Maar toch heb ik iets ontdekt wat vele malen beter is dan zelfs de beste biologische varianten die je in Nederlandse natuurwinkels kunt kopen.
Thaise Tandpasta met Kokos en Speciale Kruidenmixen

Voor mij de beste tandpasta zonder fluoride. Ik woon alweer ruim twee jaar in Thailand en al snel viel het me op hoe schoon en wit het gebit van mijn vriendin was. Ze loopt tegen de 40 maar ze heeft nog nooit een gaatje of vulling gehad.  Ze is letterlijk opgegroeid in de jungle waar in haar jeugd geen electriciteit en stromend water was. Tanden werden daar met kokosolie en gemengde kruiden gepoetst.

Nu worden er hier in Thailand in speciale natuurwinkels complete tandpasta’s met kokosolie en diverse kruiden combinaties verkocht. Ik heb er heel veel uitgeprobeerd om te kijken welke ik het prettigst vond. Er zijn vele soorten en smaken. Heel veel van die kruiden tandpasta’s zijn zo sterk dat je mondhoeken pijn gaan doen als je de tandpasta elke dag gebruikt. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen. Alle Thaise kokos tandpasta’s geven me een schone mond in de ochtend. Je hebt nog steeds een frisse smaak als je wakker word. En dat is echt opvallend.

Nooit meer gewone Tandpasta!

Natuurlijke kruiden tandpasta met kokosolie is een verslaving!  Het natuurwinkeltje waar ik mijn favoriete kokos tandpasta koop is niet om de hoek. Ik heb daarom een paar dagen noodgedwongen tandpasta uit de supermarkt moeten gebruiken. Dat was vreselijk. Het verschil met een echte natuur tandpasta met speciale kruiden is zo groot dat wat mij betreft iedereen dit een keertje moet uitproberen.

Elke dag Tanden poetsen met de beste tandpasta zonder fluoride met kokosolie en kruiden

Misschien is het even wennen maar misschien ben je ook gelijk overtuigd. De kokos met natuurlijke kruiden tandpasta die ik elke dag gebruik is in principe heel sterk maar ook weer mild genoeg zodat je mondhoeken en lippen niet schraal worden. Zelfs als je last hebt van tandvlees ontsteking helpt deze anti-bacteriele tandpasta je daar door heen. je voelt gewoon de geneeskracht van de natuur in je mond. Voor mij is het dan ook de beste tandpasta zonder fluoride die er op de markt verkrijgbaar is.

Tandpasta zonder Fluoride met kokos olie

De voordelen van tandpasta zonder fluoride met kokos en kruiden mengsels

Deze kokostandpasta met originele kruiden en kruidnagel verwijdert plak maar ook rook en thee vlekken. Het is tevens als whitening tandpasta te gebruiken. Ik kan je verzekeren dat je na een paar dagen geen andere tandpasta meer wilt gebruiken. Het verschil is zo ontzettend groot zelfs met de tandpasta’s die je in de natuurwinkel kunt kopen.

Verschillende Tandpasta’s met Kokos en een speciaal kruidenmengsel

Ik heb meer dan 20 soorten kokosolie tandpasta’s uitgeprobeerd. Er waren erbij die zo sterk waren dat binnen een paar dagen mijn mondhoeken zo schraal werden dat het niet meer te doen was. Elke keer kwam ik weer terug op een natuurlijke tandpasta die ik dan ook hier wil introduceren. De andere twee zijn krachtiger en daarom niet aan te raden voor dagelijks gebruik. Deze twee tandpasta’s zijn voor 1 of 2 keer in de week. Gewoon even voor een extra boost voor je tanden en je tandvlees. Ik gebruik het 1 soms 2 keer per week en dan alleen voor het slapen gaan.

Tandpasta zonder fluoride en gebits verzorging

Wat mij betreft en vele anderen zijn reguliere tandpasta’s gewoonweg niet gezond. In bijna alle gewone tandpasta’s zit fluoride in maar ook allerlei andere ongezonde of zelfs giftige stoffen. Gelukkig bestaat er ook zoiets als natuurlijke tandpasta.

Kruiden Tandpasta zonder fluoride kopen

Je kunt natuurlijk overal bij elke natuurvoedingswinkel wel tandpasta zonder fluoride kopen. Deze Thaise tandpasta heb ik zelf nog nooit gezien in Nederland. Mijn idee is dat je deze kokosolie tandpasta naast de tandpasta die je dagelijks gebruikt kunt gebruiken. Zelf gebruik het iedere dag omdat ik er redelijk aan verslaafd ben geraakt :-).

Over fluoride
Ondanks allerlei uitspraken van de overheid en tandheelkundigen dat fluoride alleen maar gunstig is en we er zo’n stralend wit en gezond gebit van krijgen, zijn er inmiddels honderden onderzoeken gedaan waarin fluoride in verband wordt gebracht met aangeboren afwijkingen, hersenbeschadiging, botstoornissen, mentale stoornissen en maagreflux. Verder leidt een te veel aan fluoride tot fluorose, waarbij er witte vlekjes op de tanden komen, brengt fluor het immuunsysteem in de war, versterkt het tumorgroei en onderdrukt de werking van de schildklier. Kortom: fluoride is dus een giftige stof voor het lichaam.

Fluoridevrije kindertandpasta: In een tube tandpasta zit genoeg fluoride om een klein kind te doden (als het deze helemaal leeg zou eten). In de VS en in Zweden wordt dan ook terecht op de verpakking gewaarschuwd voor fluoride. Gek genoeg is dat nog niet het geval in Nederland. (Bron: missnatural.nl)
Lees hier meer over fluoride bijwerkingen.